Tropikal meyve üreticinin kazanç kapısı oldu

Antalya'nın ılıman iklim özelliği taşıyan ilçeleri tropikal meyve yetiştiriciliğinde öne çıkıyor. Gazipaşa'dan sonra Alanya'da da üreticiler, bu alana iyice yöneldi. İlçe tropikal meyve cenneti haline geldi. Yetiştirilen 42 çeşidiyle tropikal meyveler, çiftçiler için kazanç kapısı oldu. Muz ve avokadodan sonra son yıllarda mango, ejder meyvesi ve passiflorayla da üreticilerin yüzü gülüyor.

Tropikal meyve üreticinin kazanç kapısı oldu

Antalya'nın ılıman iklim özelliği taşıyan ilçeleri Gazipaşa ve Alanya tropikal meyve yetiştiriciliğinde öne çıkıyor. Biri, Türkiye'nin bu alandaki ambarı, diğeri de, adeta cenneti haline geldi.

Alanyalı üreticiler, iyi verim ve yüksek geliri nedeniyle bu ürünlere yöneldi. İlçede 42 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor. Bu ürünler, çiftçiler için de kazanç kapısı oldu. Muz ve avokado önemli bir ticari değere ulaştı. Son yıllarda mango, ejder meyvesi ve passiflorayla da üreticilerin yüzü gülüyor.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ilçede tropikal ürünlere ilginin giderek arttığını söyledi.

Tropikal meyve fidan üreticisi Mustafa Ezici, üreticiye verilecek destekle ilçenin, Avrupa, Ortadoğu ve Rusya'nın tropikal meyve bahçesi haline gelebileceğini belirtti.

Tropikal meyve satışı yapan Muharrem Koç, pazarlarda ürünlere en çok Rusların ilgi gösterdiğini söyledi.

ulusal.com.tr

# antalya # alanya # gazipaşa