Türkiye'de 289 kuş türü gözlendi

Her yıl mayıs ayının 2. haftası "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" olarak kabul ediliyor. Yurt çapında kuş gözlemi yapıldı. En çok kuş türü gözlenen iller sıralamasında Samsun, Kayseri ve Burdur yer aldı.

Türkiye'de 289 kuş türü gözlendi

Dünya Göçmen Kuşlar Günü'nde Türkiye'de 289 kuş türü gözlendi.

Her yıl mayıs ayının ikinci hafta sonu "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" olarak kutlanıyor. Dünyanın en büyük kuş gözlem ağı kabul edilen "ebird.org" sitesi bu yıl 8 Mayıs gününü "Büyük Gün" adlı bir etkinlikle kutladı.

Etkinlik kapsamında dünyadaki kuş gözlemcileri 8 Mayıs'ta göçmen kuşları gözlemledi ve kayıtları siteye gönderdi. Site kayıtlarına göre bu yıl dünya genelinde 191 ülkede 7 bin 232 kuş türü gözlendi. Türkiye, 289 kuş türü ile 31'inci sırada yer aldı.

Burdur'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz ile kuş gözlemcisi Mustafa Erturhan 16 saat boyunca 144 kuş türünü gözledi. Burdur ili, yurt genelinde en çok kuş gözlenen 3'üncü il oldu.

Türkiye'de en çok kuş gözlenen iller ise Samsun, Kayseri, Burdur, Denizli, Kars, Ankara, Iğdır, Aydın, Antalya ve İstanbul olarak sıralandı.

# türkiye # kayseri # samsun # kuş # Mayıs # göçmen kuş # kuş türleri