Theresa May kararını verdi!

İngiltere'de seçim sonuçlarının ardından Theresa May'in istifa edip etmeyeceği tartışılırken, May'in sözcüsünden açıklama geldi.

Theresa May kararını verdi!

İngiltere Başbakanı Theresa May, Kraliçe'den hükümet kurma yetkisini aldı.

Buckingham Palace'ta Kraliçe ile görüşen May, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bu hükümet Brexit müzakereleri süresince ülkeye rehberlik etmeye devam edecek. Şimdi yeni hükümeti kurma çalışmalarına başlayacağım. Yeni hükümet Britanya halkının AB'den çıkma isteğini yerine getirecek. Ülkenin belirliliğe ihtiyacı var ve bu hükümet belirliliği sağlayacak. Demokratik Birlik Partisi'ndeki dostlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. AB ile yeni ortaklıklarımızı güvence altına alacağız. Enerjimizi Brexit görüşmelerine kanalize etmeye ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

PARLAMENTODAKİ ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

650 sandalyeli parlamentoda daha önce 331 sandalyeyi elinde bulunduran ve tek başına iktidarda bulunan Theresa May'in liderliğindeki Muhafazakar Parti, 318 sandalyede kalarak parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti.

Seçimlerin kazananı ise parlamentodaki sandalye sayısını 31 arttırarak 261 sandalye kazanan Jeremy Corbyn'in İşçi Partisi oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre yeni meclis dağılımında Liberal Demokratlar 12, 19 sandalye kaybeden İskoçya Ulusal Partisi 35, Demokratik Birlik Partisi (DUP) 10 ve Yeşiller 1 sandalyeye sahip olacak.

Theresa May'in Muhafazakar Partisi'nin hükümeti kurmak için 10 sandalyesi bulunan DUP ile işbirliğine gitmesi bekleniyor.

UKIP LİDERİ İSTİFA ETTİ

Öte yandan Avrupa Birliği karşıtı UKIP'ın lideri Paul Nuttall, seçim sonuçlarının ardından partide yeni bir dönem başlaması gerektiğini söyleyerek istifa etti. /Habertürk

# ingiltere # Theresa May