Profesör Doktor Sencer İmer: Operasyon Amerikan-İsrail koridoruna karşı yapılıyor

Prof. Dr. Sencer İmer, Cerablus operasyonunun Amerikan-İsrail koridorunu engelleme hedefiyle yapıldığını söyledi. ABD'nin bölgedeki planlarının yenilgiye uğradığını söyleyen İmer, operasyon sürecinin Şam ile birlikte yürütülmesi gerektiğini vurguladı, “Türkiye, Rusya ve İran arasındaki işbirliği gelişerek devam etmeli” dedi.

Türk Ordusu, Amerikan İsrail koridoruna karşı Cerablus'ta ilerliyor, Uzmanlar operasyonun zamanlamasının doğru olduğuna dikkat çekiyor.

ANKA Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Sencer İmer, Cerablus operasyonunun Amerikan-İsrail koridorunu engelleme hedefiyle yapıldığını vurguladı.

Türkiye'nin operasyonla PYD'nin yanı sıra önemli bir tehlikeyi daha engellediğini söyleyen İmer'e göre, YPG'nin Cerablus'a yönelik olası bir hamlesi, bölgeden kaçan IŞİD teröristlerinin Türkiye'ye girmesine yol açacaktı.

Suriye hükümetinin de Türkiye'nin Cerablus harekatıyla eş zamanlı olarak Afrin'de PYD'ye operasyon başlattığı bilgisini paylaşan İmer, Amerika'nın bölgede kaybettiğini söyledi. İmer’e göre Türkiye Ankara'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a “Çıkarlarımıza göre hareket ederiz, size sormayız” mesajı verdi.

Türkiye'nin Cerablus'ta IŞİD'ten boşalan yerleri doldurmak için ÖSO'yu taktiksel olarak kullandığına dikkat çeken İmer, ilerleyen süreçte ÖSO ile Şam Hükümetinin birlikte hareket edeceğini savundu.

Operasyon sürecinin Şam ile birlikte yürütülmesi gerektiğinin altını çizen İmer, Rusya ve İran'la işbirliğinin artarak devam etmesi gerektiğine dikkat çekti, IŞİD ve PYD'nin bölgeden tamamen temizleneceğini ifade etti.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

# Fırat Kalkanı # Sencer İmer