Zimbabve'de ne oluyor?

Afrika'nın güneyinde bulunan Zimbabve'de 93 yaşındaki Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'nin halefi üzerinde yaşanan tartışmalar nedeniyle ordu yönetime müdahale etti. Sabah saatlerinde devlet televizyonunu ele geçirdi ve bazı hükümet yetkilileri gözaltına alındı. Zimbabve Savunma Güçleri 'darbe' iddialarını yalanlarken "Cumhurbaşkanı güvende" açıklaması yaptı.

Zimbabve'de ne oluyor?

Zimbabve'de 93 yaşındaki Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'nin yerine geçmesi beklenen yardımcısını görevden almasından sonra Zimbabve'de gerilim tırmandı. Ordu birlikleri hareketlendi.

Sabah saatlerinde Zimbabve'nin başkenti Harare sokaklarında tankların görüldüğü ve askerlerin stratejik noktalara yerleştirildiği bildirildi.

Ardından Zumbabve Ordusu, devlet televizyonunu ele geçirdiğini duyurdu. Bazı hükümet yetkilileri de gözaltına aldı.Gelişmeler Zimbabve'de darbe iddialarını güçlendirdi.

Ordu yetkilileri ise darbe iddialarını yalanladı. Tümgeneral Sibusiso Moyo devlet televizyonunda yaptığı açıklamada "askerin hükümete el koymadığı" ve "Mugabe'nin güvende olduğunu" söyledi.

Tümgeneral "Bizler yalnızca, cumhurbaşkanının etrafında olan ve ülkemize hem sosyal hem de ekonomik zarar veren suçluları hedef alıyoruz. Görevimizi tamamladıktan sonra durumun da normale dönmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığına aday isimler arasında Robert Mugabe'nin eşi Grace Mugabe adı da öne çıkmıştı.

ulusal.com.tr

# zimbabve