ABD'den AKP'ye sert eleştiri

Eski ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, AKP iktidarının radikal İslamcı örgütleri kardeş olarak gördüğünü söyledi. Türkiye'nin Musul konsolosluğuun tahliye edilmemesini eleştiren Jeffry, "neden Türkler Musul’daki adamlarını çekmediler?" diye sordu.

ABD'den AKP'ye sert eleştiri

2008 ve 2010 yılları arasında Ankara, 2010 ve 2012 yılları arasında da Bağdat’ta büyükelçilik yapan James Jeffrey, AKP hükümetini radikal örgütlerle yakın ilişkiler kurduğunu söyledi. Jeffry, "Türk hükümetinin tepesinde radikal terör örgütlerini müttefik olarak görenler var" dedi.

Washington Enstitüsü'ndeki toplantıda konuşan Jeffery; "Bir araca atlayıp Kürt tarafına geçmeniz on dakika sürer. Ama bu kararı almadılar" dedi. Jeffery; "Neden Türkler Musul’daki adamlarını çekmediler?" diye sordu.

İsim vermeden AKP'ye sert eleştiriler yönlendiren Eski büyükelçi, Ankara’yı radikal örgütlere yakın olmakla suçladı. Jeffery; "Türklerin el Kaide, IŞİD, el Nusra gibi örgütlere, özellikle de Selefiler’e nasıl baktıklarını anlamak çok güç. Müslüman Kardeşler’e nasıl baktıklarını biliyoruz. Onları müttefikleri olarak görüyorlar. En azından Türk hükümetinin tepesindeki kişiler, devletin içindeki herkes değil." ifadelerini kullandı.

Jeffery; "Bu insanları kardeşleri olarak görüyorlar. Düşmanlık olmasa bile bir duygusal çelişki yaşıyorlar," dedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # ırak # abd # i James Jeffrey