TOFAŞ tutkusu belgesel oldu

Türkiye'de klasik otomobil denince yalnızca yabancı markalar akla gelmiyor. TOFAŞ'ın bir döneme damga vuran kuş serisi otomobilleri belgesele konu oldu. "Efsane T" adı verilen belgesel, üretimden kalktığı halde bugün bile yüzbinlerce meraklısı bulunan TOFAŞ tutkusunu anlatıyor.

TOFAŞ tutkusu belgesel oldu

Türk halkı onlardan vazgeçmiyor. Üretimi yıllar önce sona erse de, Tofaş'ın kuş serisi otomobilleri tutkuya dönüştü. Klasikler arasına giren bu otomobiller "Efsane T" adlı belgesele konu oldu. Yönetmen Sinan Çevik, belgesel fikrinin ortaya çıkışını anlattı.

Yönetmen Nazım Doğan, belgesel hazırlıklarına başladıklarında, Tofaş tutkusunun çok geniş bir kitleye yayıldığını farketmiş.

Halk arasında "kuş serisi" olarak bilinen "Murat 124", "Serçe", "Şahin", "Kartal" ve "Doğan" model otomobiller, tarihe tanıklık ediyor. Tofaş hayranı yüzbinlerce genç, hâlâ ilk günkü heyecan ve tutkuyla otomobillerini kullanıyor.

5 bölüm halinde yayınlanacak belgeselin yapımcılığını Halis Kıral üstlendi.

Belgeselin bölüm başlıkları ise "Tutku", "Müzik", "Modifiye", "Yarış ve Drift", "Sosyal Yaşam ve Grup İçi İlişkiler" olacak.

ulusal.com.tr

# belgesel # tofaş