MİT müsteşarı kim olacak?

Hakan Fidan'dan boşalan MİT Müsteşarlığı koltuğuna kimin oturacağı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Kulislerde öne çıkan iki isim İsmail Hakkı Musa ile Muhammed Dervişoğlu… Bu arada dokunulmazlık zırhına bürünmek istendiği belirtilen Fidan'ın Başbakan yapılacağı ile ilgili iddialara, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan yanıt geldi. Akdoğan, iddiaları komik bulduğunu söyledi.

Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden MİT Müsteşarı Fidan'dan boşalan koltuğa kimin oturacağı ile ilgili tartışmalar sürüyor. İddialar; Fidan'ın yerine Müsteşar Yardımcısı eski Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın vekâlet edeceği ardından bu göreve asaleten atanacağı yönünde. Dış istihbarattan sorumlu olan Musa, Musul Başkonsolosluğu rehinelerinin kurtarılması sürecini ve operasyonu yöneten isimlerdendi.

Bir diğer iddia ise Fidan'ın yerine; iç istihbarattan sorumlu MİT Müsteşar Yardımcısıyken Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan Muhammed Dervişoğlu'nun getirileceği. Dervişoğlu İmralı görüşmelerine katılan isimlerden biri. Yeni Müsteşarın kim olacağı Erdoğan ve Davutoğlu'nun kararıyla netlik kazanacak.

Bu arada Fidan ile ilgili iddialara yanıt, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan geldi.

Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Akdoğan, Fidan'ın Başbakan yapılacağı iddialarını komik bulduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı, Fidan'ın dokunulmazlık zırhına bürünmek istediği iddialarına da değindi.

Akdoğan, Fidan'ın Dışişleri Bakanı yapılacağı iddialarıyla ilgiliyse net bir yorumda bulunmadı.

ulusalkanal.com.tr