Taliban'dan ABD'ye net mesaj: ''İş birliği yapılmayacak''

Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan'dan çekildikten sonra Taliban hükümetiyle ilk kez yüz yüze görüştü. ABD ve Taliban heyetleri, Doha'da bir araya geldi. Öte yandan Afganistan’ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Süheyl Şahin, DEAŞ’a karşı mücadelede ABD ile iş birliği yapmayacaklarını açıkladı.

Taliban'dan ABD'ye net mesaj: ''İş birliği yapılmayacak''

20 yıllık işgalin ardından Afganistan’dan kaçan Amerika Birleşik Devletleri, Taliban Hükümetini tanıma yolunda ilk adımı attı. ABD ve Taliban heyetleri, Katar’ın başkenti Doha’da çekilme sonrası ilk kez yüz yüze görüştü.

Taliban Geçici Hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, görüşmede, ABD ile ilişkilerde "yeni bir sayfa açma" konusunun ele alındığını söyledi.

Muttaki toplantıda, insani yardım ve Washington ile 2020 yılında imzalanan Doha Anlaşması'na odaklandıklarını belirtti. ABD'nin Afganistan Merkez Bankası rezervlerine koyduğu engelin kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

Emirhan Muttaki ayrıca, Taliban yetkililerinin, kısa süre içinde Doha’da Avrupa Birliği temsilcileriyle de görüşeceği bilgisini paylaştı.

Öte yandan, Afganistan’ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Süheyl Şahin, DEAŞ’a karşı yürüttükleri mücadelede ABD ile iş birliği yapmayacaklarını açıkladı. Şahin, Taliban'ın DEAŞ ile mücadelede bağımsız hareket edeceğini, bu güce sahip olduğunu vurguladı.

# abd # amerika # Afganistan # dünya # taliban