Komisyona milletvekilleri seçimi yapıldı

17 ve 25 Aralık'taki yolsuzluk operasyonuyla 4 eski bakan hakkında gündeme gelen iddiaları soruşturacak Meclis Komisyonu belli oldu. Kura çekimi sonucunda komisyona AKP’den 9, CHP’den 4, MHP’den 1, HDP’den 1 milletvekili seçildi.

Haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan 4 eski bakanı soruşturacak isimler belli oldu.

17 ve 25 Aralık'taki operasyonlardan sonra adı yolsuzluğa karışan eski bakanlar hakkındaki soruşturma komisyonuna, 64 gün sonra üye seçimi yapıldı.

Yoklamasız olarak açılan Genel Kurul birleşiminde partilerin bildirdiği isimler arasıdan kura usulüyle komisyonda yer alacak milletvekilleri belirlendi.

Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddiaları soruşturacak komisyona; AKP’den 9, CHP’den 4, MHP’den 1, HDP’den 1 milletvekili seçildi.

AKP’den Hakkı Köylü, Mustafa Akış, Yusuf Başer, İsmet Su, Yılmaz Tunç, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bilal Uçar, Ayşe Türkmenoğlu, İlknur İnceöz. CHP'den Rıza Mahmut Türmen, Erdal Aksünger, Namık Havutça, Haluk Eyidoğan. HDP'den ise Bengi Yıldız, MHP'den Mesut Dedeoğlu komisyonda görev yapacak.

Eski bakan Egemen Bağış'ın komisyon üyelerini not alması dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # chp # mhp # tbmm # operasyon # hdp # 17 aralık # meclis komisyonu # 25 aralık