MİT'e infaz yetkisi

MİT'ten bir heyet, Meclis İçişleri Komisyonu'ndaki AKP'li milletvekillerine MİT yasası için yapılacak toplantı öncesi brifing verdi. MİT; vekillerden CIA'nınki gibi infaz yetkisi istedi, örnek olarak da Amerika'nın Usama Bin Ladin operasyonunu gösterdi. MİT'çiler, "Pakistan’dan adamı aldılar, imha ettiler. Okyanusa atılar. Üstelik bunu sadece Obama'nın yazılı talimatıyla yaptılar" dedi.

MİT'e infaz yetkisi

MİT, hükümetten infaz yetkisi istedi. Talep, MİT heyetinin Meclis İçişleri Komisyonu'nun AKP'li milletvekillerine verdiği brifingde gündeme geldi.

MİT yasasının Meclis İçileri Komisyonu'nda görüşülmesi öncesi, MİT müsteşar yardımcısı ve hukuçularından oluşan heyet, komisyon AKP'li vekillere yasanın gerekliliğini anlattı. Heyet, infaz yetkisi için de CIA'nın El Kaide lideri Usame Bin Ladin operasyonunu gösterdi. MİT'çiler yasayı, "Bu yetkiler ABD ’dekinin 10’da biri bile değil. Pakistan’dan adamı aldılar. İmha ettiler. Okyanusa atılar. Bunu sadece Obama’nın yazılı talimatıyla yaptılar" ifadeleriyle savundu.

MİT terör örgütleriyle görüşmelerinin de yasal güvenceye alınmasını istedi. MİT yetkilileri, Abdullah Öcalan ile yapılan açılım görüşmeleriyle ilgli tartışmaların bitmesi için yasa değişikliğinin gerekli olduğunu vurguladı.

Görüşmede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma talebine konu olan Oslo görüşmeleri de gündeme geldi. MİT heyeti görüşmelerin "MGK kararı doğrultusunda yapıldığını" savundu.

MİT heyetinin verdiği brifingde tutuklu takasıyla ilgili de önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. MİT, yabancı ülkelerle yapılacak tutuklu takasının "adli suçları" kapsamayacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # abd # cia # infaz