Balyoz şehidi Cem Aziz Çakmak İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

Silivri Cezaevi evinde yakalandığı kansere karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Cem Amiral için Üsküdar Selimiye Camii'nde tören düzenlendi. Cem Amiral, Karacahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi

Balyoz şehidi Cem Aziz Çakmak İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

Balyoz şehidi Cem Aziz Çakmak İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı Balyoz kumpasıyla hapsedildi. 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Esir tutulduğu Silivri cezaevinde kansere yakalandı. Kumpasçılar yine de tahliye etmemekte direndi. Hastalığı ilerleyince cezası ertelenerek tahliye edildi. Tedavi altına alınmıştı donanmanın kutup yıldızı Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ancak olmadı. Hayata veda etti. Ailesi, dostları, silah arkadaşları ve yoldaşları bugün son görev için bir araya geldi. Cem Amiral, Selimiye’deki 1’inci Ordu Komutanlığı’ndaki törenin ardından toprağa verildi.

Balyoz kumpası ile hapsedilmişti. Tuğamiral Cem Aziz Çakmak. Cezaevi koşullarında kansere yakalanmıştı. Uzun süre tedavi gördü ancak olmadı. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Silah arkadaşları, dava arkadaşları, sevenleri ve dostları son görevini yerine getirmek için toplantı. Selimiye Cami'nin avlusu hınca hınç doldu.

Cem Amiral’in cenazesine Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep kumpaslara tepki olarak istifa eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşret Uğur Yiğit katıldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Çakmak ailesini yalnız bırakmadı.

Cenaze namazının ardından top arabası ile getirildiği Selimiye Kışlası’nda son kez selam durdu silah arkadaşları, Cem Amiral’e. Darbe planladığı iddiasıyla tutsak edildiği Selimiye’deki 1’inci Ordu Komutanlığı’nda yapıldı Cem Amiral için tören.

Tuğamiral Cem Aziz Çakmak törenlerin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: İnanç Saraçoğlu- Mevlüt Aydoğan

Fotoğraflar: Nasuh Bektaş

Tören video: Derya Derviş

# uğurlandı