Bozkurt'ta selin yaraları sarılıyor: Mehmetçik ve gönüllüler afetzedelere destek oluyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketinin yaraları sarılıyor. Sokaklar ve dükkanlar temizleniyor, Mehmetçik yardım malzemelerinin taşınmasına yardım ediyor.

Bozkurt'ta selin yaraları sarılıyor: Mehmetçik ve gönüllüler afetzedelere destek oluyor

Bozkurt, günlerdir şiddetli yağışların ardından yaşanan sel felaketinin yaralını sarmaya çabalıyor.

Şehir dışından gelen vatandaşlar ve jandarmaafetzedelere destek oluyor.

Gönüllü olarak gelen vatandaşların yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da felaketin başından beri ilçedeki çalışmaları izliyor. Vatandaşlarla sohbet eden Soylu, esnafın taleplerini dinledi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden ilçeye sevk edilen jandarma da Bozkurt'un yaralarını sarmak için canla başla mücadele ediyor.

Bakan Solyu, temizlik çalışmalarında görev alan jandarma ile de görüştü. İlçeye gönüllü gelen vatandaşların arasında yer alan Gökhan Kahraman ise düğününden henüz 2 gün geçmişken çalışmalara katılmak için Bozkurt'a geldi.

Bazı vatandaşlar ise yaşanan felaketi tecrübe ettikleri haliyle gözler önünde serdi. Selin ortasında aracının içinde mahsur kalan bir vatandaş, binaların 2. katına kadar yükselen suların görüntülerini paylaştı.

Dronların görüntülediği harabeye dönen araçlar ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Çalışmaların 18. gününde kaybolanları arama çalışmaları ise hava, kara ve denizden devam ediyor.

# mehmetçik # afet # kastamonu # süleyman soylu # karadeniz # jandarma # sel felaketi # bozkurt # sel # gönüllü # dron # Gökhan Karaman # afetzede