Seçimler sonrası flaş emeklilikte yaşa takılanlar EYT ve 3600 ek gösterge açıklaması

Ekonomist Uğur Civelek, emeklilikte yaşa takılanlar EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili Ulusal Kanal'da açıklamalarda bulundu. Civelek, "Bir, IMF'li yol. O yolda, emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülmez. Benzer yeni sorunlu gruplar, yaratır. Onların sayısı büyür. İki, o kapsamda olmayanlar da o kapsama girmesi sözkonusu olabilir" dedi

Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da Murat Şahin'in sunduğu Halkın Ekonomisi programında emeklilikte yaşa takılanlarEYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalar yaptı.

Civelek, şunları söyledi:

"Bir, IMF'li yol. O yolda, emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülmez. Benzer yeni sorunlu gruplar, yaratır. Onların sayısı büyür. İki, o kapsamda olmayanlar da o kapsama girmesi sözkonusu olabilir. Çünkü, geriye dönük düzenlemeler gündeme gelebilir IMF dayatmasıyla. Bütçe disiplini kurmak adına. Burada ne yapacaksınız? IMF'ye giderseniz para politikası, sıkı olacak. Maliye politikası da sıkı olacak. Piyasalarda çarklar dönmeyecek. İşsizlik patlayacak. O kitle büyür ve sorun ağırlaşır."

ulusal.com.tr

# Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # 3600 ek gösterge # uğur civelek