Mescid-i Aksa işgali

İsrail'in, müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı işgali sürüyor. Yahudi yerleşimciler, İsrail güvenlik güçleri eşliğinde, müslüman olmayanların ibadet etmesinin yasak olduğu Mescid-i Aksa'ya girdi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise olayları protesto eden Filistinlilere karşı savaş ilan etti.

Mescid-i Aksa işgali

Müslüman olmayanların ibadet etmesinin yasak olduğu Mescid'i Aksa'da İsrail işgali sürüyor.

İsrail güvenlik güçleri, Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeni ile pazar günü Mescid-i Aksa'yı basmış, içerde ibadet eden Filistinli Müslümanları zorla dışarı çıkarmıştı.

Durumu protesto eden Filistinlilere, ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle karşılık veren İsrail güvenlik güçleri, bir kez daha sert müdahalede bulundu.

Yaklaşık 20 kişilik bir Yahudi grubu İsrail polisi eşliğinde El-Meğaribe Kapısı'ndan Aksa'nın avlusuna girdi. İsrail polisi, olaya tepki gösteren Aksa görevlilerinden iki kişiyi darp etti. Durumu ağır olan iki görevli hastaneye kaldırıldı.

Mescid-i Aksa işgali ile ilgili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan bir açıklama geldi. Netanyahu, "Taş ve molotof kokteyli atanlara karşı savaş ilan ediyoruz." dedi.

Çok sayıda Filistinliyi yaralayıp gözaltına alan İsrail güvenlik güçlerinin saldırılarında caminin kapı, pencere ve halıları zarar görmüştü.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # netanyahu # yahudi # Müslüman # mescid-i aksa