Boris Johnson hastaneye kaldırıldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Öksürük ve ateş gibi belirtileri süren Johnson, bir süre gözlem altında tutulacak. Ayrıca 4 bin 934 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede Kraliçe 2. Elizabeth, halkına “kararlılık.” mesajı verdi.

Boris Johnson hastaneye kaldırıldı

Kovid-19’a yakalandığını böyle duyuran İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hastaneye kaldırıldı.

Yeni tip koronavirüs testi daha önce pozitif çıkan İngiltere Başbakanı’nın, öksürük ve ateş gibi belirtilerinin devam etmesi üzerine hastanede gözlem altına alındı.

Açıklama İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapıldı. 55 yaşındaki Başbakan'ın Kovid-19 belirtileri göstermeye devam ettiği kaydedilerek, hastaneye kaldırılmasının tedbir amaçlı olduğu vurgulandı.

Johnson'ın moralinin yerinde olduğu belirtildi. Hastanede bir gece geçirdiği ve bir süre daha gözlem altında kalacağı kaydedilen açıklamada, Başbakan'ın bu sırada görevini sürdüreceği de ifade edildi.

İngiliz basını ise Londra'daki St Thomas Hastanesine kaldırılan Johnson'a oksijen tedavisi uygulandığını yazdı.

Boris Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan testi pozitif çıkmıştı. O tarihten beri kendini izole eden Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayınladığı videoda, hastalığın üzerinde yol açtığı etki dikkati çekmişti.

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı ise 4 bin 934 oldu. Vaka sayısı bir günde 5 bin 903 arttı, 47 bin 806’ya yükseldi.

Kraliçe 2. Elizabeth ise İngiliz halkına “kararlılık” mesajı verdi.

İngiltere Kraliçesi, ulusa sesleniş konuşmasında hastalığı yenmede ulusların ortak çaba gösterdiğini ve sonuçta elde edilecek başarının her bir ulusa ait olacağını belirtti. Kraliçe 2. Elizabeth, “Bu hastalıkla birlikte mücadele ediyoruz ve eğer birlik ve kararlılık içinde kalırsak, bunun üstesinden geleceğimiz konusunda sizi temin etmek isterim.” dedi.

Tahttaki 68 yıl boyunca bugüne kadar sadece 4 kez bu tür bir konuşma gerçekleştiren 93 yaşındaki Kraliçe, mali güçlüklerle karşılaşıldığını da vurguladı.

ulusal.com.tr

# ingiltere # Boris Johnson