Reina teröristi, saldırıdan önce bu videoyu izlemiş

Yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden teröriste gece kulübünün görüntülerinin Rakka'dan gönderildiği ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti'ndeki sorgusunda çözülmeye başlayan terörist Rakka'dan gelen bu görüntüleri izleyip gece kulübüne girdiğini söyledi.

2 gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan terörist Abdulgadir Masharipov çözülmeye başladı.

1983 Özbek doğum saldırgan Abdulgadir Masharipov, emniyetteki sorgusunda ilk hedefinin Taksim olduğunu söyledi

Son dakikada plan değişikliği yapıldığı için teröristte Rakka'dan yardım geldi.

Zeytinburnu'na giderken teröriste Rakka'daki emirden Ortaköy'deki ünlü gece kulübünün görüntüsü geldi. Amaç terörsitin hedefini iyi tanımasıydı.

Masharipov, sorgusunda Rakka'dan gönderilen görüntüyü tekrar tekrar izlediğini söyledi. Gece kulübünün içini iyice ezberleyen terörist, saldırı için yeniden Ortaköy'ün yolunu tuttu.

Rakka emirinin gönderdiği görüntülerin gece kulübünün internet sitesi ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerden derlenerek hazırlanmış olabileceği düşünülüyor. Polis, görüntünün içeriği ve kaynağıyla ilgili araştırmayı sürüdürüyor.

Polis, Masharipov'un geçmişine yönelik de araştırmasına devam ediyor. Masharipov'un Özbekistan'da Fergana Üniversitesi'nde fizik bölümünü bitirdiği, yan dal olarak bilgisayar okuduğu, bilgisayar konusunda uzmanlaştığı bilgisine ulaşıldı.

Masharipov'un okulu bitirdikten sonra El Kaide saflarına katıldığı ancak daha sonra El Kaide ile fikir ayrılığına düşünce IŞİD'e katıldığı tespit edildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan ve Masharipov'un da arasında bulunduğu 50 kişinin sorgusu devam ediyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN-GÖKHAN ÇELİK

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # terörist # ortaköy # reina