MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''Ülkemizi her türlü müdahaleye müsait hale getirme mücadelesi var''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çarpıcı mesajlar verdi, Türkiye’nin dış müdahaleye açık hale getirilmesi için planlar yapıldığını söyledi. ABD’deki Türk Demokrasi Projesi ile düşman kamp kurulduğunu ifade eden Bahçeli, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi suçlayan skandal bildirisine sert tepki gösterdi. MHP liderinin eleştiri oklarının hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''Ülkemizi her türlü müdahaleye müsait hale getirme mücadelesi var''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Türkiye’ye karşı bir kuşatma projesi olduğunu belirtti. Önemli uyarılar yaptı.

- ABD’de “Türk Demokrasi Projesi” adıyla yeni bir düşman kamp kurulmuştur. Bizim evlatlarımız beka mücadelesi verirken, elin oğulları kuyumuzu kazmakla meşguldür. Hayret etmemek elde değildir, Türk düşmanları Türk demokrasi projesinde birleşmiştir. Bu projenin adında Türk ifadesinin olması skandaldır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin dış müdahaleye açık hale getirilmeye çalışıldığını söyledi. Örnekler verdi.

- Seçimlerin öne alınma taleplerini, İP Başkanı’nın Rize’deki provokasyonlarını, İzmir HDP il binasında yaşanan cinayeti, suç ve terör örgütlerinin faaliyetlerini FETÖ güdümüyle başını kaldıran bunak Dalton ve ekibinin sözde demokrasi projesinin ara unsurları olduğunu görüyor ve değerlendiriyoruz. Ülkemizi her türlü müdahaleye müsait hale getirme hususunda bir mücadelenin tedavülde olduğunu öngörüyoruz.

Bahçeli'nin gündeminde, Avrupa Birliği'nin skandal Türkiye raporu da vardı. Rapordaki insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi kavramlar üzerinden yapılan algı çalışmasına tepki gösterdi.

- AB’ye üyeliğimiz oldu oldu, olmazsa kendi yol haritamızı kendimiz çizeriz, kendi söküğümüz kendimiz dikeriz, başkent Ankara’nın kriterleriyle insanlık aleminde biz de varız demeyi sürdürürüz. Demokrasiyi, hukuku, özgürlüğü, insan hakları değerlerini Türkiye husumetinin anahtar kavramı görenler hiçbir yerde boş durmuyorlar.

KATARLILARA SINAVSIZ TIP OKUMA YALANI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yalanlanmasına rağmen Katarlılar sınavsız tıp fakültesine girecek" iddiasını sürdürdü. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu gençlerden özür dilemeye çağırdı.

- Türk gençliğini kandırmaya, manipüle etmeye, sahtekârlıkla akıllarını çelmeye hiç kimsenin cüreti yetmeyecektir. Gençlerimize ayıp etmiş, yanlış yapmış, sonuçta vebal altına girmiştir.

MHP lideri, partisinin sınav önerisini de gündeme getirdi.

- Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine ve yeterliliğine sahiptir.

Şüphesiz çoktan seçmeli test sorularıyla Türk gençliğinin karakter ve kabiliyetini değerlendiremeyiz, onları bir nevi yarış atı gibi göremeyiz.

# izmir # chp # abd # mhp # devlet bahçeli # kemal kılıçdaroğlu # avrupa birliği # İzmir HDP il binası # MHP genel başkanı # Türk Demokrasi Projesi # CHP Genel Başkan