"Hedef Esad değil"

Lübnan'daki Şiilerin siyasi bloğu Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, IŞİD'in ABD ve Türkiye'nin çıkarlarına hizmet ettiğini savundu. Nasrallah, Suriye'de devam eden çatışmaların Esad'ı devirmek değil, bölge haritasını yeniden çizmeyi amaçladığını da vurguladı.

"Hedef Esad değil"

IŞİD, Amerika ve Türkiye'nin çıkarlarına hizmet ediyor. Bu sözler Lübnan'daki Şiilerin siyasi bloğu Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a ait.

İslam âlimleri yıllık olağan toplantısında konuşan Nasrallah, Suriye'deki savaşın Esad yönetimini devirmeyi değil, bölge haritasını yeniden çizmeyi amaçladığını savundu.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarının, Ürdün, Arabistan ve Erbil'in sınırlarını geçmemesi için IŞİD'e kırmızı çizgiler çizdiğini ileri süren Nasrallah, hava saldırılarının 2006'daki İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırılarının şiddetinin yanına yaklaşamayacağına dikkat çekti.

ABD'nin IŞİD'i bölge ülkelerinin gözünü korkutup manipüle etmek ve kendi egemenliğini kurmak için kullandığını ifade eden Nasrallah, koalisyona girmeyen Türkiye'nin de Ayn El Arap'a yardım etmeyerek, Halep gibi stratejik yerlerin kontrolünü garanti altına almak istediğini savundu.

Nasrallah, IŞİD'in ABD ve Türkiye'nin çıkarlarına hizmet ettiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr