İzmir Eski İstihbarat Şube Müdürü'ne yakalama kararı

İzmir'deki F tipi Emniyet örgütlenmesi operasyonunda gözaltına alınan 28 polisin emniyet sorguları başladı. 4 polisin yakalama çalışmaları ise sürüyor. Gözaltı ve yakalama kararı çıkarılan isimler arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Hasan Ali Okan da yer aldı. Okan "Askeri Casusluk" kumpası döneminde İzmir İstihbarat Şube müdürüydü.

İzmir Eski İstihbarat Şube Müdürü'ne yakalama kararı

Cemaatin emniyet örgütlenmesine yönelik 3'üncü operasyonda gözaltına alınan 28 polisin sroguları başladı.

İzmir'de F-tipi polislere yapılan operasyonda gözaltı kararı alınan 4 polis için yakalama çalışmaları ise sürüyor. Gözaltındaki polislerin işlemleri Bozyaka'daki Emniyet Müdürlüğü binasında yapılıyor.

Soruşturma kaspamında 64 kişinin müşteki olarak ifade vererek F-tipi polislerden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Dönemin İzmir İstihbarat Şube Müdürü 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan da yakalama kararı çıkarılan isimler arasında. Okan İzmir'deki "Askeri Casusluk" operasyonlarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı'na terfi etmişti. Batman Emniyet Müdürlüğü de yapan Okan, F-tipi polislere yönelik incelemeler sırasında merkeze çekilmişti.

F-tipi polisler hakkında 'suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'sahte belge düzenleyerek mahkemeyi yanıltmak', 'suç uydurmak', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'özel verileri arşivleme ve yasa dışı kullanmak' suçlarından işlem yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

# operasyon # izmir # yakalama # askeri casusluk # istihbarat şube müdürü