Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 100 milyon dolar kredi

Dünya Bankası, Kovid-19 ile mücadele kapsamında Türkiye’ye kredi verecek. 24 Nisan’da onaylanan kredinin miktarı 100 milyon dolar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 100 milyon dolar kredi

Dünya Bankası, salgın kredisini onayladı, Türkiye’ye 100 milyon dolar kredi çıktı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs için Dünya Bankası, Türkiye’ye vereceği krediyi onayladı. 24 Nisan’da onaylanan kredinin miktarı ise 100 milyon dolar olarak açıklandı.

Bilgiler, Dünya Bankası’nın resmi sitesinde yer aldı. Buna göre; Kredi, Türkiye’nin Kovid-19 pandemisinin sağlıkla ilgili etkilerine karşı aldığı önlemleri desteklemek için hazırlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’ne onaylanan Acil Kovid-19 Sağlık Projesi, Dünya Bankası’nın 2 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı 14 milyar dolar tutarındaki küresel Hızlandırılmış Fonunun bir parçasını oluşturdu.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame kredi ile ilgili konuştu.

Kredi iki konu için kullanılacak. Biri virüsün yayılma hızını kesmek, diğeri vakaların tespit ve tedavi etme kapasitesini güçlendirmek...

98 milyon dolarlık kredi dilimi Acil Kovid-19 Müdahalesi için kullanılacak. Sağlık sisteminin acil olarak ihtiyaç duyduğu tıbbi cihaz, malzeme ve eğitim hizmetleri sağlanacak. 2 milyon dolarlık kısım ise "İzleme ve Değerlendirme" için harcanacak.

ulusal.com.tr

# türkiye # dünya bankası # kredi # koronavirüs # Kovid19