İşte cemaatin uzun imamı

Gülen cemaatinin tepesindeki isimlerden birinin 'Uzun İmam' lakaplı Cevdet Türkyolu olduğu iddia edildi. Gülen'den sonra gelen isim olan Türkyolu, illegal faaliyetlerin planlayıcı ve uygulayıcısı…

İşte cemaatin uzun imamı

Cemaatin Amerika'daki tepe isimleri bir bir deşifre olmaya devam ediyor. Gülen'den sonra gelen ismin 'Uzun Cevdet', 'Uzun Abi' veya 'Cevdet Abi' lakaplarıyla anılan Cevdet Türkyolu olduğu iddia edildi.

Pensilvanya'da 3 katlı bir villada oturan Türkyolu'nun Amerikan bankalarında 1.8 milyon dolar nakit parası bulunduğu, cemaatin illegal faaliyetlerini planlayıp uyguladığı belirtiliyor.

Sabah'ın haberine göre Gülen'in vefat eden kardeşinin damadı olan Cevdet Türkyolu, Gülen'den sonraki 1 numaralı isim. Harp okulu, siyasal bilgiler ve hukuk fakülteleri ile polis akademisinden mezun olanların bürokraside cemaat adına faaliyet gösterdiği 'mahrem hizmetler' adı verilen sınıfı yönetiyor.

Teknik takibe karşı elektronik cihaz kullanmıyor. Görüşmelerini yüz yüze ya da canlı kuryeler vasıtasıyla yapıyor. Acil durumlarda ise şifreli olarak görüntülü konuşma programları kullanıyor.

Cevdet Türkyolu'nun çok yakın ilişkisi olan futbolcu Arif Erdem vasıtasıyla borsada manipülatif kazanç sağladığı iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat # f-tipi # cevdet türkyolu