TESK'ten yapılandırma açıklaması: ''Başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatılmalı''

Esnaf, borç yapılandırma başvurularının yıl sonuna kadar uzatılmasını istiyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederesyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yapılandırma süresinin Eylül sonuna ertelenmesinin esnafa nefes aldırdığını belirtti. "Yapılandırma başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatılmalı, taksit ödemeleri de 2022 başında başlamalı" dedi.

TESK'ten yapılandırma açıklaması: ''Başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatılmalı''

TürkiyeEsnaf ve Sanatkarları Konfederesyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken Eylül sonuna kadar uzatılan borç yapılandırmaları hakkında konuştu, "Yapılandırma başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatılmalı" dedi.

Yapılandırmaların 1 ay ertelenmesinin esnafa nefes aldırdığını söyleyen Palandöken, ödemelerin ise 2022 yılında başlaması gerektiğini belirtti.

Yeni tip koronavirüssalgınından esnaf da olumsuz etkilenmişti. Palandöken, yazılı açıklamasında 1,5 yıldır iş yeri kapalı olan esnafın borçlarını kapatmasının da kısa zamanda mümkün olmadığını bildirdi.

Palandöken, esnafın, tek borcunun vergi ve SGK primleri olmadığını, kapanma döneminde bankalara, tedarikçilere borçlandığını, çek ve senetlerini ödeyemediğini aktardı.

Bendevi Palandöken, işlerin yeni açıldığı bu dönemde hem güncel vergi ve prim hem de yapılandırma borçlarını ödemeye çalışmasının esnaf üzerinde baskı yarattığını belirtti.

Palandöken, esnafın borçlarının bir kısmını ödeyebilmek için tüm birikimini tükettiğini ifade etti.

# türkiye # koronavirüs # sgk # esnaf # salgın # TESK # bendevi palandöken # borç yapılandırma # yapılandırma # çek # sanatkar