TESK'ten Kısa Çalışma Ödeneği talebi

İşçi ve işverenin Kısa Çalışma Ödeneği talebi sürüyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kısa çalışma ödeneğinin yeniden hayata geçirilmesini ve nakdi ücret desteği kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirtti.

TESK'ten Kısa Çalışma Ödeneği talebi

İşçi ve İşveren mart ayında sona eren Kısa Çalışma Ödeneği'nin yeniden hayata geçirilmesini istiyor.

/

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, nakdi ücret desteği verilecek meslek grupları kapsamının genişletilmesi ve Kısa Çalışma Ödeneğinin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, ''Bir yıldır iş yapamayan, okulservis araçları, kantinciler, kırtasiyeciler, halk otobüsçü ve dolmuşçular ile yanlarında çalışanlar da nakdi ücret desteği kapsamına alınmalı. Öte yandan 31 Mart'ta sona eren Kısa Çalışma Ödeneği yeniden hayata geçirilmeli ve salgın sona erinceye kadar sürdürülmeli'' dedi.

Palandöken, koronavirüs salgınından birçok sektörün olumsuz etkilendiğine dikkat çekti. TESK Başkanı, "Okul servis araçları, kantinciler, kırtasiyeciler, halk otobüsçü ve dolmuşçular ile yanlarında çalışanlar da nakdi ücret desteği kapsamına alınmalı." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınından etkilenen çalışanlar için Kısa Çalışma Ödeneği 31 Martta sona erdirilmiş, nakdi ücret desteğinden yararlanan çalışanlara yapılan ödeme 1420 liradan 1500 liraya çıkarılmıştı.

# açıklama # sektör # okul # işçi # TESK # bendevi palandöken # Kısa Çalışma Ödeneği # işveren # olumsuz # servis # çalışanlar # TESK Başkanı