Adalet Bakanı Gül'den İnfaz düzenlemesi açıklaması

İnfaz düzenlemesi, 3’üncü yargı paketiyle gelecek. Ak Parti, teklifi gelecek hafta siyasi partilerle yapılacak görüşmelerin ardından Meclis’e sunacak. Terör ve cinsel suçlar ise düzenlemenin dışında yer alacak.

Adalet Bakanı Gül'den İnfaz düzenlemesi açıklaması

İnfaz düzenlemesi 3’üncü yargı paketiyle gelecek. Terör suçlarını işleyenler düzenlemeden yararlanmayacak.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 2’inci yargı paketini Meclis’e sundu. Muş, infaz düzenlemesinin 3’üncü yargı paketinde olacağını açıkladı.

Düzenlemeye ilişkin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de açıklamalar yaptı. Gül, infaz düzenlemesine ilişkin tüm tarafların dinlendiğini belirtti.

Gül, cezaevlerinde koronavirüs vakası olduğu iddialarına ilişkin de net konuştu.

Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında infaz düzenlemesine ilişkin bir toplantı yapılmıştı. Düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıktı. Cinsel, uyuşturucu, örgütlü, terör suçlarını işleyenler ve tekrar suç işleyenler düzenleme kapsamında bulunmayacak. Bu suçları işleyenler hariç cezaların infazında yüzde 67 yerine yüzde 50 indirim uygulanacak.

Düzenlemeyle cezaevinde kalınacak sürenin 5’te 1’i denetimli serbestlikte geçirebilecek. Doğum yapan bir kadın, doğumun üzerinden 1 buçuk yıl geçmeden cezaevine konulamayacak.

Avukat Ceyhan Mumcu da cezaevlerindeki doluluğun azaltılması için düzenlemenin önemine dikkat çekti. Mumcu, asıl meselenin suçun işlenmesini önlemek olduğunu belirtti.

ulusal.com.tr

# infaz # Adalet Bakanı Abdülhamit Gül # infaz düzenlemesi