Bir gecede işyerleri kapandı

İstanbul Levent İstasyonu içindeki alt geçit üzerinde yer alan işletmeler bir gecede kapatıldı. Kapatılma kararının kendilerine tebliğ edilmediğini belirten esnaf, mağdur olduklarını ve yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.

Bir gecede işyerleri kapandı

İstanbul Levent Metro İstasyonu içerisinde yer alan işletmeler bir gecede kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan işletmeler, İstanbul Ulaşım Anonim Şirketi idaresinde... 2011 yılında geçidin alışveriş merkezi olacağı vaadiyle kira sözleşmesi ile yurttaşlara kiralanan dükkanlar haftabaşı "Tadilat yapılacacağı" duyurusu ile kapatıldı.

Daha önce tadilat yapılacağı bilgisinin kendilerine tebliğ edilmediğini belirten işletme sahipleri Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ulaşım Şirketi tarafından mağdur edildiklerini belirtti.

Tüm yasal yükümlüklerini yerine getirdiklerini belirten esnaf, başta kendilerine vaadedilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini söyledi.

Şehrin göbeğinde mafyavari yöntemlerle işyerlerine el konulduğunu belirten işletme sahibi Muhammet Atmaca, uygulama karşısında tüm yasal haklarını kullanacaklarını vurguladı.

İşyelerinin kapatılmasıyla mağdur olan yalnızca esnaf değil. Buradaki işletmelere tedarik ürün sağlayan firma tesmilcileri de, dükkanların ani bir şekilde kapatılması nedeniyle ödemeleri alamadıklarını söyledi.

Levent Metro istasyonundaki işletmeler bir... paylaşan: ulusalkanal

Haber - Kamera: Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # Gökhan Çelik # tadilat