ABD Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Antony Blinken, Türkiye'nin NATO üyeliğinin ülkesi ve birliğin çıkarları için önemli olduğunu söyledi. S400 konusuna atıfta bulunan Blinken, "Ankara ile aramızda farklılıklar olduğu sır değil" ifadelerini kullandı. Stoltenberg de açıklamasında S-400 ve Doğu Akdeniz konularında endişemiz var dedi.

ABD Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri ile S-400 gerilimi yaşanırken, NATO Dışişleri Bakanları Brüksel’de toplandı.

Amerikan Dışişleri Bakanı Antony Blinken, zirve öncesi, ülkesinin ve NATO'nun Türkiye ile ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’yi “değerli müttefik” olarak niteleyen Blinken, "Ankara ile farklılıklarımızın olduğu sır değil" dedi.

Amerikan Dışişleri Bakanı, NATO'nun Doğu Akdeniz'de gerginliği azaltma konusunda etkili bir rol oynadığını savundu. Türkiye’nin NATO'da kalmasının ABD ve birliğin çıkarları için önemli olduğunu söyledi.

Blinken, açıklamalarında Çin ve Rusya’yı da hedef aldı. NATO'nun Çin'in yükselişiyle birlikte ortaya çıkan tehditlere odaklanması gerektiğini belirten Antony Blinken, Rusya'yla ilgili olarak da stratejik istikrar için Moskova'yla birlikte çalışabileceklerini ancak saldırganlığa karşı geleceklerini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den de S-400 ve Doğu Akdeniz konusu ile ilgili açıklama geldi.

- Türkiye'nin S-400 alması ve Doğu Akdeniz konularında endişemiz var.

- Türkiye Yunanistan arasında çatışmayı önleyecek mekanızmayı oluşturduk.

# türkiye # yunanistan # açıklama # doğu akdeniz # Mavi Vatan # ittifak # s400 # abd türkiye # stoltenberg # türkiye yunanistan # jens stoltenberg # Antony Blinken # ABD Dışişleri Bakanı Blinken # blinken # ABD NATO # Türkiye ittifak # türkiye açıklaması # ABD Dışişleri Bakanı # endişe # Nato türkiye # S 400 konusu