Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: ''Dağlık Karabağ sorunu çözülmüştür, Ermenistan bunu kabul etmeli''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ sorununun çözüldüğü, yeni görüşmelere ihtiyaç olmadığını söyledi. Aliyev, Karabağ’da sınır hattı ve barış anlaşması için hazırlıklara başlanması gerektiğini söyledi, Ermenistan’a kritik uyarılarda bulundu. Nikol Paşinyan yönetimiyle yola devam etme kararı alan Ermenistan ise Dağlık Karabağ’da kışkırtma girişimlerini sürdürüyor. Kelbecer’deki Azerbaycan mevziilerine ateş açıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: ''Dağlık Karabağ sorunu çözülmüştür, Ermenistan bunu kabul etmeli''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Ordusunun 103. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, Dağlık Karabağ konusunda Ermenistan’a uyarılarını yineledi.

ALİYEV’DEN ERMENİSTAN’A ÇAĞRI

Aliyev, Ermenistan'ın kalkınmasının tek yolunun, komşularıyla normal ilişkiler kurmak ve toprak iddialarından vazgeçmekten geçtiğini vurguladı:

- Dağlık Karabağ kelimesini hiç kullanmamalılar. Dağlık Karabağ diye bir idari birim olmadığı için Dağlık Karabağ sorunu diye bir kavram da yoktur. Bunu defalarca söyledim; Dağlık Karabağ sorunu çözülmüştür. Ermenistan bunu kabul etmeli ve sınırları belirlemek için bizimle birlikte çalışmalıdır. Sınır hattının belirlenmesi konusunda bir çalışma grubu oluşturulmalıdır. Barış anlaşması için hazırlıklar yapılmalıdır.

Azerbaycan ordusunu güçlendirmeye devam edeceklerini belirten Aliyev, Ermenistan'ın düşmanca politikalarından vazgeçmemesi durumunda, sadece kaybettiği askeri gücünü değil, ekonomisini de geri kazanamayacağını söyledi.

ERMENİSTAN KIŞKIRTMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Ermenistan ise kışkırtmalarına devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin, Kelbecer sınırındaki Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını duyurdu. Durumun, Azerbaycan birliklerince kontrolü altında alındığı belirtildi.

# aliyev açıklama # aliyev # Karabağ # dağlık karabağ # azerbaycan cumhurbaşkanı aliyev # Azerbaycan Aliyev # Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev # kelbecer # Nikol Paşinyan # azerbaycan ermenistan # KARABAĞ SORUNU # azerbaycan savunma bakanlığı # Aliyev Paşinyan