Thodex'in sahibi Özer'in babasından açıklama

Kripto para dolandırıcılığı soruşturması sürüyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı,Thodex'in 120 ülkede faaliyette olduğunu tespit etti. 400 bin kişiyi mağdur ederek milyonlarca dolarla Arnavutluk'a kaçtığı iddia edilen Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in babası konuştu. Oğluyla son görüşmelerini anlatan Zülküf Özer, "En son pazar günü eve geldi. Beraber iftar yaptık biraz durgundu, gideceğini söylemedi" dedi.

Thodex'in sahibi Özer'in babasından açıklama

2 milyar dolarlık vurgun iddiasına ilşikin başlatılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Thodex'in 120 ülkede faaliyette olduğunu tespit etti.

Şirketin resmi adreste faaliyet göstermediği ve 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği belirlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılmasını ve tüm sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılmasını temin amacıyla gereken tüm işlemler aralıksız olarak ve titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

Thodex'in sahibi Faruk Fatih ÖzerInterpol'ün listesindeki 30. Türk oldu.

2 milyar dolarlık vurgun iddiasıyla aranan Özer'in babası konuştu. Baba Zülküf Özer, oğluyla son görüşmelerini anlattı.

Baba Özer, Arnavutluk'a kaçtığı tahmin edilen oğluyla ilgili iddialara ihtimal vermediğini söyledi. "En son pazar günü eve geldi. Beraber iftar yaptık Biraz durgundu. Gideceğini söylemedi" dedi.

Olanları televizyonlardan öğrendiğini söyleyen Özer, Oğlum bizimle yaşıyordu. Bize gideceğini falan söylemedi. Eşyasını da toplamadı. Pandemi süresinde evde yaşlılarımız olduğu için eve pek gelmezdi. Maslak’taki evde kalıyordu." dedi.

Faruk Fatih Özer yurtdışına çıktıktan sonra ise Whatsapp grubundan şirket çalışanlarıyla sabaha kadar yazışmayı sürdürdüğü ortaya çıktı. Özer mesajlarında "Korkmayın, panik yapmayın, her şey normale dönecek. Sizi mağdur etmeyeceğim”"dedi. Son konuşma da bu oldu. Özer'in mesajlarının devamının gelmediği belirlendi.

# açıklama # whatsapp # interpol # Thodex # Faruk Fatih Özer # Zülküf Özer