Sokaklar sessizliğe büründü: Kısıtlama sonuç vermeye başladı

56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla tüm yurtta sokaklar sessizliğe büründü. Yasak kapsamında denetimler üst seviyeye çıkarıldı. Kısıtlamaya büyük oranda uyulduğu gözlemlendi. Salgına karşı mücadele sürerken tedbirlere uyum sonuç vermeye başladı. Son verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların büyük şehirlerde düşüşe geçtiğini açıkladı.

Sokaklar sessizliğe büründü: Kısıtlama sonuç vermeye başladı

11 Aralık saat 20.00'da başlayan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 56 saat sürecek olan kısıtlama ile tüm yurtta sokaklar sessizliğe büründü.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan ek tedbirler kapsamında saat 20.00'den itibaren kısıtlamalar başladı. Kısıtlama pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. Öte yandan kısıtlama süresince marketlerdeki içki reyonları kapalı olacak.

Vatandaşların kısıtlamaya büyük oranda uyulduğu gözlemlendi.

Salgına karşı mücadele sürerken tedbirlere uyum sonuç vermeye başladı. Son verileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

Koca, vakaların günlük olarak İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de yüzde 30, Ankara’da ise yüzde 40 düşüş gösterdiğini belirtti.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile görüştü. Koca, "Hocamıza bugün basında da yer alan Bakanlığımızın aşı konusundaki stratejisini destekleyen açıklamalarından dolayı teşekkürlerimi ilettim. Hocamızın cesaretlendirici sözlerine minnettarım" ifadelerini kullandı.

# sokağa çıkma yasağı # Günlük vaka sayıları # marketler açık mı