Çatışmalar sürüyor!

Türkiye üzerinden Ayn El Arap'a giden peşmergeler ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. PYD ile 'çatışmaya girmeyiz uzaktan bombalarız' anlaşması yapan peşmerge güçleri, IŞİD'e Katyuşa füzeleri ile saldırı düzenledi.

Çatışmalar sürüyor!

Ayn El Arap'ta IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları ile destek verdiği PYD'nin, IŞİD ile mücadelesine Özgür Suriye Ordusunun ardından Peşmerge güçleri de katıldı.

Ayn El Arap'a geçmeden önce PYD ile 'çatışmaya girmeyiz füzelerle uzaktan vururuz' anlaşması yapan peşmergeler, IŞİD mevzilerine kısa menzilli katyuşa füzeleri fırlatmaya başladı.

Ayn El Arap'ın batısında 3 ayrı noktaya konuşlanan toplam 155 peşmerge, YPG'lilere ağır silah kullanımı konusunda eğitim vermeye de başladı.

IŞİD'in sınır kapısının bulunduğu bölgeye havan atışlarıyla sürdürdüğü saldırısına YPG dokçalar ile karşılık veriyor. Kentteki yüksek binalara konuşlanan keskin nişancılarda belirledikleri hedeflere sık sık ateş ediyor.

Keşif uçuşu yapan koalisyon güçlerine ait uçaklar da bombardımanlarını sürdürüyor. Ayn El Arap'taki patlamalar Türkiye'den de görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

# füze # pyd # ÖSO # peşmerge # ışid # ayn el arab # Kobanê