Aliyev'den Paşinyan'a: ''Görüşmeye hazırım''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İkinci Karabağ Zaferi'nin yıl dönümünde İspanyol medyasına özel açıklamalar yaptı. Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile iki ülkenin toprak bütünlüğünün karşılıklı tanınması temelinde görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Aliyev'den Paşinyan'a: ''Görüşmeye hazırım''

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a görüşme mesajı gönderdi. Şartını da söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile iki ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenlik hakları temelinde ilişki kurmak istediklerini belirtti.

"PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM"

İspanyolmedyasına konuşan Aliyev, açıkladığı şartlar kabul edilirse Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

- Paşinyan hazır olduğu her an, onunla konuşmaya hazırım. Ben müzakerelere açığım ve savaşın bittiğine ve o sayfanın kapandığına dair iyi bir işaret olabileceğini düşünüyorum. Bu çok önemli. Çünkü Ermeni siyasetinde intikam alma girişimlerini, gelecekte tarihi ve uluslararası hukuk temelinde tanınan topraklarımızın geri alınmak için yaptıkları planları halen görüyor ve duyuyoruz.

Aliyev, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya Başbakan Yardımcıları düzeyinde "ilişkilerin kurulması için iş birliği" formatı oluşturulduğunu da belirtti.

"TÜRKİYE VE RUSYA'NIN ROLÜ BÜYÜK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Rusya'nın istikrar, güvenlik ve gelecekteki kalkınmada çok önemli bir rol oynadığını vurguladı.

- Bildiğiniz gibi iki ülkenin Cumhurbaşkanları geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Diğer konuların yanı sıra Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki durumu da ele aldılar. Her iki ülkenin rolünü çok olumlu, istikrar sağlayıcı bir rol olarak değerlendiriyoruz. Kanımca bu, yeni bölgesel iş birliğinin özüdür.

# türkiye # rusya # Azerbaycan # aliyev # Karabağ # Ermenistan # İlham Aliyev # medya # toprak bütünlüğü # ispanyol # istikrar # Nikol Paşinyan # Paşinyan