Ergenekon yeniden yargılama davası... Duruşma 1 Temmuz'a ertelendi

Ergenekon kumpas davasından yine karar çıkmadı. Duruşma 1 Temmuz'a ertelendi. Mağdur avukatlarından Zeynep Küçük karara bağlanmasını bekledikleri Ergenekon davasının ertelenme gerekçesine tepki gösterdi.

Ergenekon davasının karar duruşması bugün yapıldı ancak karar çıkmadı. 1 Temmuz'a ertelendi.

Ergenekon davasında kumpas mağdurları kararın çıkmasını bekliyordu ama yine olmadı.

12 yıldır devam eden 235 sanıklı davanın görülmesine İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık Bedirhan Şinal’ın son savunmasını yapmadığı ve avukatı ile görüştükten sonra savunma yapacağı gerekçesiyle duruşma 1 Temmuz’a ertelendi.

Ergenekon kumpas mağdurlarının avukatlarından Zeynep Küçük erteleme gerekçesine tepkili.

"Hukuken karar verilmesinin önünde bir engel yok. 1 sanığın savunma vermemesi yüzünden yüzlerce kişinin mağduriyeti devam ediyor"

Küçük, Danıştay saldırısından hüküm giyen Osman Yıldırım'ın ifadelerinin araştırılmasını istedi.

"Devlet, AKP ve yargı benimle anlaşma yaptılar devletin yeniden yapılandırılması için dedi Osman Yıldırım. Bunu demesinin nedeni Osman Yıldırım'ın Danıştay cinayetinden sonra ağırlaştırılmış müebbet almasından sonra Ergenekon savcıları tarafından cezaevinde ziyaret edilmek suretiyle bu cinayeti şu anda burada sanık sandalyesinde oturan vatanseverlere yıkma konusunda savcılarla yaptığı anlaşmaydı. İşte bu anlaşmanın ifşasını yaptı bugün. Aslında bunun üzerine gidilmesi lazımken yargıda buna ilişkin bir hareketlenmeyi de görmüyorum"

Kumpas mağdurlarından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oktay Yıldırım da Poyrazköy'de bulunan silahlarla ilgili komediyi mahkemenin dikkate alması gerektiğini vurguladı.

"Mahkemeden en büyük beklentilerimizden birisi de iddianame savcısının belki de üstünkörü geçtiği o inkarsız kanıtları gözönüne alarak bu silah komedisine de artık bir son vermesidir"

Yıldırım, duruşmanın 31 Mart seçimlerinden sonra yapılmasına, ertelemeninse 23 Haziran sonrasına rastlamasına dikkat çekti.

"Seçim tarihlerinin sonrasına tesadüf ediyor hep mahkeme. Bir ithamda bulunmak istemiyorum ancak hep böyle bir tesadüf olması insanlarda şu algıyı yaratıyor: Davanın siyasi boyuttan çıkarılamadağını gösteriyor. Sürekli seçim sonrasına erteleniyor, seçimden çıkacak sonuca göre sanki karar verilecekmiş gibi bir algı yaratılıyor. Mahkemenin kendi üzerinden bence bu gölgeyi kaldırması gerekir."

7 yılla en uzun tutukluluğu yaşayan kumpas mağduru ise Mehmet Demirtaş. Demirtaş da kararlı.

"Belli dönemlerde belli kişiler bedel öder. Kim olduğu önemli değil. Biz orada hepimiz Mehmet olarak yattık. Bir vatan görevi vardı, bir nöbet vardı, gittik hep beraber nöbeti tuttuk. Memleketin ödediği bedeller göz önünde bulundurulduğunda bizim ödediğimiz bedeller hiçtir."

HABER: GÜÇLÜ ÇEZİK KAMERA: İSMAİL HARPUTLU

ulusal.com.tr

# istanbul # ergenekon # çağlayan