Ali İsmail Korkmaz davasında iki kritik karar

20 Kasım'da başlayacak Ali İsmail Korkmaz cinayeti davasında mahkeme, iki kritik karara imza attı. Davaya bakan hakim, Adli Tıp Kurumu'na yazı gönderdi ve Ali İsmail'in kullandığı kalp ilacının, ölümüne etkisini sordu. Mahkemenin bu adımı, davayı "öldürme" yerine "yaralama" kapsamına almak için attığı belirtiliyor. İkinci karar ise davanın başka bir ile nakli için Adalet bakanlığına başvurulması.

Ali İsmail Korkmaz davasında iki kritik karar

Eskişehir'de polis ve sivil kişiler tarafından katledilen Ali İsmail Korkmaz davasında yeni bir gelişme daha yaşandı.

Vatan gazatesinin haberine göre, Eskişehir 2. Ağır CezaMahkemesi duruşma öncesi iki kritik karar verdi.

Davanın başka ile nakli için Eskişehir Valiliği ve Başsavcılığı’ndan olumlu yanıt alan mahkeme, şimdi de aynı talebi Adalet Bakanlığı'na iletti.

2'nci kritik adımsa, davayı “öldürme” yerine “yaralama” kapsamına almak için atıldı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’na yazı gönderdi. Korkmaz’ın ölümüne, kullandığı kalp ilacının sebebiyet verip vermediğini sordu ve araştırılmasını istedi.

Adli Tıp, Ali İsmail'in ölümünde kalp ilacının etkisi olduğunu söylerse, 7 sanık yaralama suçlamasıyla 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar, polis Mevlüt Saldoğan ise yaralama sonucu, ölüme sebebiyet verdiği için 8 yıldan 16 yıla kadar yargılanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

# mahkeme # dava # sanık # ceza # Ali # İsmail