İstanbul "Askeri Casusluk" kumpası polis raporunda!

İstanbul “Askeri Casusluk” davasında 43 subayı mahkum ettiren dijital verilerdeki sahtecilikler Emniyet raporlarına yansıdı. Emniyet tutanakları incelendiğinde 2010 yılında oluşturulduğu iddia edilen dosyanın son kaydetme tarihinin 2009 olduğu ortaya çıktı. 3 Ağustos’ta el konulduğu iddia edilen dosyalardan, aylar sonrasına ait belgeler çıktı.

İstanbul "Askeri Casusluk" kumpası polis raporunda!

2010 yılında oluşturulduğu ama oluşturulmadan 1 yıl önce, yani 2009 yılında değiştirildi! Evet yanlış duymadınız! İddiaya göre İstanbulAskeri Casusluk davasında 43 subayı mahkum ettiren dijital veriler henüz oluşturulmadan önce değiştirilip düzenlendi.

Üstelik bu bilgi, Emniyet’in kendi raporlarına bu şekilde yansıdı.

Emniyet’in imaj alma tutanaklarına göre, davanın temelini oluşturan dijital verilerden “2010 film arşiv son” isimli Microsoft Excel dosyası 24 Mayıs 2010'da oluşturuldu. Rapora göre belge üzerinde yapılan son değişiklik tarihi ise 27 Aralık 2009.

Kurguda kullanılan dijital verilerdeki sahtecilikler bununla da sınırlı değil. 3 Ağustos’ta el konulduğu iddia edilen dosyalar arasında aylar sonrasına ait belgelerde yer aldı.

27 Ağustos tarihli elektronik posta yazışmaları ve 14 Ekim tarihli bir seyahate ait yorumların 3 Ağustos’ta yapılan operasyonda ele geçirildiği iddia edildi.

Emniyet bu sahteciliklerle ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak özel görevli hakim ve savcılar bu sahteciliği de dikkate almayarak mahkumiyet kararı verdi.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # askeri casusluk