Futbolseverleri şok eden karar!

İspanyol hükümetinin yayın hakları ile ilgili çıkarmış olduğu yeni kararnameye tepki gösteren İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), ülkede oynanan tüm profesyonel karşılaşmalarda greve gitme kararı aldı

Futbolseverleri şok eden karar!

Uzlaşma yolunun açık olduğu bu kararda hükümet geri adım atmaz ise başta La Liga olmak üzere İspanya'daki tüm ligler 16 Mayıs tarihinden itibaren duracak.

Dünyada en fazla izlenen liglerden biri olan La Liga'da oluşturulan mevcut sistemde Real Madrid, Barcelona, Valencia ve Atletico Madrid canlı yayın haklarının toplam gelirinin yüzde 45'ine sahip oluyor. Bu sisteme karşı çıkan daha alt düzeydeki kulüpler ise yayın pastasından kendilerine daha fazla hak verilmesini talep ediyor. Hükümetin hazırladığı kararnamede havuz sistemine geçilmesi öngörülüyordu.

Taraflar arasında uzlaşma sağlanmaması halinde ilk etapta 17 Mayıs tarihinde oynanması gereken La Liga'nın şampiyonluk kaderini belirleyecek Atletico Madrid ile Barcelona arasındaki karşılaşma yapılmayacak. Bunun yanı sıra 30 Mayıs tarihindeki Athletic Bilbao ile Barcelona arasındaki Kral Kupası final maçı da tehlikeye girmiş olacak.

Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, (DHA)

# futbol # ispanyol # şok # rfef