Bodrum katta çıkan yangın korkuttu

Konya’da 6 katlı bir binanın bodrum katındaki depoda çıkan yangının üst kattaki iş yerine sıçraması paniğe neden oldu.

Bodrum katta çıkan yangın korkuttu

Konya’da 6 katlı bir binanın bodrum katındaki depoda çıkan yangının üst kattaki iş yerine sıçraması paniğe neden oldu.

Yangın, saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Küçük İhsaniye Mahallesi Akif Ağa Sokak’ta bulunan Dinç Sitesi’nde çıktı. Edinilen bilgiye göre, 6 katlı bir apartmanın giriş katında mobilya tadilatı yapılan bir iş yerinin depo olarak kullandığı bodrum katında belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Sitenin hava boşluğundan gelen dumanları fark eden bina sakinleri itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bina sakinlerinin hepsini tahliye ederek, söndürme çalışmalarına başladı. Alevlerin kaynağının bodrum katında olduğunu tespit eden itfaiye, binanın içindeki duvarı kırarak kaynağı söndürmeye çalıştı. Yangının üst kattaki mobilya tadilatı yapan iş yerine sıçramasıyla dükkanın camlarını kıran itfaiye, iş yerindeki yangına da müdahale etti. İtfaiye ekipleri, depo olarak kullanılan bodrum katına tam anlamıyla ulaşamaması nedeniyle zor anlar yaşadı. Yangın nedeniyle binanın doğalgazı görevliler tarafından kesilerek önlem alındı. Yangına söndürmek için yoğun çaba sarf eden itfaiye, binanın çatısına merdiven uzatarak hava boşluğundan da yangına müdahale etti.

Tahliye edilen mahalle sakinlerinin büyük kısmı çaresiz bir şekilde itfaiyenin çalışmasını izlerken, bazıları da evine tekrar dönerek değerli gördüğü eşyaları topladı. Bir vatandaşın evine girerek bilgisayar kasasını alması ve bazı apartman sakinlerinin olayı cep telefonlarıyla görüntülemesi dikkat çekti. Yaklaşık 1,5 saatte söndürülebilen yangında şans eseri yaralanan olmadı.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

HASAN CAN ÇAPRAZ/İHA

# yangın # bodrum kat