Ferruccio Lamborghini'nin hayatı filme konu oluyor

Defalarca gündeme getirilmesine rağmen bir türlü beyaz perdeye aktarılamayan ünlü otomobil devi Ferrari'nin kurucusu Enzo Ferrari'nin biyografi film projesi sonrası bu kez Lamborghini'nin kurucusu Ferruccio Lamborghini'nin hayatı film oluyor. Film de Lamborghini ile Ferrari arasındaki rekabet de işlenecek konular arasında...

Ferruccio Lamborghini'nin hayatı filme konu oluyor

Enzo Ferrari ile ilgili filmin projeleri 3 kez başarısız olurken yapımcılar bu kez sürpriz bir şekilde Ferrari'nin ezeli rakibi Ferrruccio Lamborghini'nin hayatını konu alan film için çalışmalara başladı. 1916 -1993 yılları arasında yaşayan ve asıl mesleği askeri ve tarım araçları üretmek olan Ferruccio Lammborghini daha sonra lüks otomobillerin tasarımını yapmış ve Ferrari'ye büyük rakip olmuştu.

Oğlu Tonino tarafından kaleme alınan “Ferrruccio Lamborghinin Hikayesi” adlı kitabın telif hakkını alan AMBİ Grubu adına yapımcılar Andrea İervolino ve Monika Bacardi, filmin çekirdek kadrosunu oluşturdular. Michael Redford'un yönetmenlik koltuğuna oturacağı filmde Ferrruccio Lamborghini'yi İspanyol aktör Antonio Banderas, rakibi Enzo Ferrari'yi ise Alec Baldwin canlandıracak. Filmde lüks otomobiller dışında Ferruccio Lamborghini'nin hızlı magazin hayatına ve kadınlara düşükünlüğü de anlatılacak. Filmin adı “Ferruccio Lamborghini: O Bir Efsane” olarak belirlendi.

Daha önce İtalyan yapımcılar diğer otomobil efsanesi Enzo Ferrari'nin hayatını film yapmak için çeşitli girişimlerde bulunmuşlar, hatta Christian Bale , Robert De Niro ve Alessandro Gassman ile prensipte anlaşmalarına karşın gerekli bütçe sağlanamadığı için projeler rafa kaldırılmıştı.

# Ferrari # Lamborghini