Amirallerin çarpıcı ifadesi: ''Metni imzaladık ama hazırlayan İyi Parti kurucusu Ergün Mengi''

104 emekli amiralin bildirisi sonrası gözaltına alınan 10 kişinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre teklif yapılan bazı amiraller, Türker Ertürk'ün ismini listede görünce imza atmaktan vazgeçti. Konu ile ilgili konuşan Avukat Celal Ülgen de imzaya açılan bildirinin CFR bağlantılı Ergun Mengi tarafından hazırlandığını açıkladı.

Amirallerin çarpıcı ifadesi: ''Metni imzaladık ama hazırlayan İyi Parti kurucusu Ergün Mengi''

Tartışmalara neden olan emekli amirallerin bildirisiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

Emekli amirallerin evlerinde gözaltı esnasında arama ve el koyma işlemi de yapıldı. Adreslerde el konulan cep telefonları ve dijital materyaller de emniyette inceleniyor. Soruşturma kapsamında amirallerin bildiriye ilişkin organize bir şekilde hareket edip etmediği araştırılıyor.

Gözaltındaki isimlerin, bildiri kapsamında kimlerle irtibatlı olduğuna ilişkin de inceleme yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda HTS kayıtlarının araştırıldığı iddia edildi.

Bazı emekli amirallerin metnin önlerine gelmesine rağmen bildiriye imza atmadığı belirtilmişti. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre bazı amiraller, bildiri imzacısı Türker Ertürk ve başka birkaç kişi ile yan yana gelmemek adına metne imza atmadı.

Tartışmalı metni kimin hazırladığına ilişkin ise açıklama AvukatCelal Ülgen'den geldi:

- Bu 10 kişi ne bir araya geldi, ne metni hazırladı, ne de metni basına verdi. Ortada metni hazırlayan beyin yok. Metni hazırlayan tek kişi, o da İyi Parti kurucusu Ergün Mengi.

Avukat Ülgen'in işaret ettiği Ergun Mengi'nin ABD Dış İlişkiler Konseyi'nin Türkiye Şubesi Global İlişkiler Forumu'nun üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de bazı amirallerin bildirisine ilişkin değerlendirmeler yaptı:

- Bu bildirinin ne anlama geldiğini imzalanırken bilmeleri gerekiyor. Arkadaşımla görüştüm isim vermeyeyim Whatsapp mesajı bile atmayı bilmez. Belli ki bir kumpas var . FETÖ’nün adamları vasıtasıyla mı yapılmıştır? Amerika’nın adamları vasıtasıyla mı yapılmıştır. Bu konu incelenecek.

# mhp # İyi Parti # devlet bahçeli # genelkurmay # avukat # halk tv # bildiri # hts # Amiral # möntro # emekli amiral # CFR # amiraller bildirisi # celal ülgen