Adil Öksüz'ün firarına ilişkin savcılık özel soruşturma başlattı

FETÖ'cü darbe girişiminin planlayıcılarından Adil Öksüz'ün firarına ilişkin özel bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Soruşturma, Öksüz'ün firarı sonrasında "Görevi kötüye kullanma", "Suç delilini yok etme ve gizleme" ile "Silahlı örgüte üye olma" iddiasıyla başlatıldı. Bu kapsamda aralarında polis, jandarma ve sivillerin bulunduğu 28 kişiye yurtdışına çıkma yasağı getirildi.

Adil Öksüz'ün firarına ilişkin savcılık özel soruşturma başlattı

FETÖ'nün "Hava Kuvvetler imamı" ve 15 Temmuz'un planlayıcılarından Adil Öksüz'e ilişkin yeni bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, soruşturmayı Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı başlattı.

Savcılık yeni dosyayı, Öksüz’ün firarı sonrasında “Görevi kötüye kullanma”, “Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme”, “Suçluyu kayırma” ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla açtı.

Soruşturma kapsamında da Öksüz’ün firarında ihmalleri olduğu iddiasıyla 28 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyuldu. Şüpheli konumunda ifadelerini alınan 28 kişi hakkında, “Adli kontrol” kararı verildi.

Şüpheliler üst düzey polis, polis amiri ve memurları ile jandarma görevlilerinden oluşuyor. Bazı siviller de şüpheli konumunda.

Polislerin arasında 15 Temmuz sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nde görevli amir ve memur kişiler de var.

Terör örgütü üyesi Öksüz’le ilgili yürütülen adli soruşturmada da, önemli tespitler yapıldığı, bazı yeni kamera kayıtlarına ulaşıldığı da kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # amerika # Fetullahçı Terör Örgütü # adil öksüz # Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı # 16 temmuz