'Mavi Vatan' sanatla buluştu

Ressam Muharrem Pire'nin, emekli Tümamiral Soner Polat'ın anısına düzenlediği 'Mavi Vatan' sergisinin açılışı yapıldı. Ankara Sevgi Sanat Galerisi'nde açılan sergi 7 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek. Türk kültürünün önemli sembollerinden baş eğmeyen atların ön planda olduğu sergiye kitle örgütü ve parti temsilcilerinin yanı sıra Soner Polat'ın devre arkadaşları da katıldı. Sergiye Cem Gürdeniz'den de anlamlı bir mesaj geldi.

'Mavi Vatan' sanatla buluştu

Ressam Muharrem Pire'nin, emekli Tümamiral Soner Polat'ın anısına düzenlediği 'Mavi Vatan' sergisinin açılışı yapıldı.

Sergiye Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Ankara İl Başkanı Aykut Diş katıldı. Sergide, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Namık Kemal Çalışkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Adayı Profesör Doktor Tülin Oygür de hazır bulundu.

Sergi açılışında Ulusal Kanal’a konuşan Ressam Muharrem Pire, “Mavi Vatan” temasını neden seçtiğini anlattı.

Sergiye Emekli Tüm Amiral Cem Gürdeniz de yazılı bir mesaj gönderdi.

Gürdeniz mesajında “Söz konusu serginin mavi vatan savaşçısı mümtaz Amiral Soner Polat'ın anısına düzenlenmesi ise her türlü takdirin üstündedir. Mavi vatan Soner Polat'a müteşekkirdir. Onun ışığında fikir ve eylemleri hepimize güç veremeye devam ediyor. Muharrem Pire'yi bu anlamlı sergisi ve mavi vatana katkılarından dolayı takdir ve tebrik ederim. Eserleri mavi vatan gibi engin olsun” ifadelerini kullandı.

Sergiye katılan Soner Polat'ın 48 yıllık deniz lisesinden arkadaşı emekli Albay Adnan Demir, “Soner Polat Kuva-yi Milliye ruhuna sahip bir komutandı” dedi.

Emekli Albay Cemal Gökçeoğlu, Polat'ın devre arkadaşı olduğunu belirtti.

Türk kültürünün önemli sembollerinden baş eğmeyen atların ön planda olduğu sergide Soner Polat köşesi de açıldı, Polat'ın kitapları ve fotoğrafları sergilendi.

Ankara Sevgi Sanat Galerisi’nde düzenlenen Ressam Muharrem Pire’nin “Mavi Vatan” resim sergisi, 7 Mart’a kadar sanatseverlere açık olacak.

ulusal.com.tr

# ankara # Mavi Vatan # soner polat # Muharrem pire