Ramazanda israfa dikkat

Ramazan ayının gelmesiyle market alışverişlerinde de hareketlilik başladı. Ancak sahur ve iftar vakitlerinde şölene dönen sofralara ''israf'' uyarısı geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan zamanı yiyeceklerin israf edilmemesi gerektiği belirtti.

Ramazanda israfa dikkat

Gıda alışverişlerinin yoğunlaştığı Ramazan ayında israf da aynı oranda artıyor.

Uzmanlar, Ramazan ayında israf uyarısı yaptı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ''İsraf edilen gıdalarla birlikte nimetimiz, paramız ve emeğimiz de çöpe gitmiş oluyor. Koronavirüs yüzünden çok sayıda kişinin işsiz kaldığı ve geçim sıkıntı çektiği bu dönemde bir lokma ekmeği, bir damla suyu bile israf etmemek gerek.'' dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan sofralarında israftan kaçınılması gerektiği ve yeterli yiyeceklerin konulmasını önerdi. Ramazan ayında en çok israfın ekmekte olduğunu belirtti.

- Birleşmiş Milletler Gıda İsraf Endeksi Raporu’na göre Türkiye'de her yıl 7,7 milyon ton yiyecek ve içecek israf ediliyor. Ülkemiz ne yazık ki dünyada en fazla gıda israfı yapan üçüncü ülke.

- Vatandaşlarımız oruçken ekmeği ve pideyi sıcak tüketmek isteyip iftara yakın saatte ihtiyacından fazla satın alıyor. Piyasada özellikle gıda ürünlerinde fırsatçıların fiyat artışı yaptığı bu dönemde israftan ne kadar kaçınırsak ürünlere talep düşünce fiyatlar da düşecektir.

# pandemi # türkiye # koronavirüs # Birleşmiş milletler # salgın # kovid 19 # yemek # sahur # ramazan # iftar # bendevi palandöken # oruç # Gıda # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # israf # Ramazan sofraları # Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken