Mehmet Ayvalıtaş davası öncesi içeride arbede! Baba Ayvalıtaş hastaneye kaldırıldı

Haziran şehidi Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davada, hem duruşma salonuna girmek isteyen aileye hem de adliye önünde bekleyenlere müdahale vardı. Baba Ali Ayvalıtaş salona alınmadı, güvenliğin sert müdahalesi ile karşılaştı. Adliyeden tekerlekli sandalye ile ayrılan Ayvalıtaş, hastaneye kaldırıldı

Mehmet Ayvalıtaş davası öncesi içeride arbede! Baba Ayvalıtaş hastaneye kaldırıldı

Haziran şehidi Mehmet Ayvalıtaş'ın babası, duruşma için geldiği adliyeden bu görüntülerle ayrıldı.

Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin dava, Kartal'daki Anadolu adliyesinde görülmeye devam edecekti.

Duruşma öncesinde, adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.Ancak hem adliye içinde hem de adliye dışında olaylar yaşandı.

20 yaşında hayatını kaybeden Ayvalıtaş'ın duruşmasını izlemek için adliyeye gelenlere polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı kullanıldı. Ortalık bir anda karıştı.

Aynı dakikalarda adliye koridorlarında da sesler yükseldi. Ayvalıtaş ailesi duruşma salonuna girmek istedi ancak güvenlik izin vermedi. Ardından itişmeler başladı. Baba Ali Ayvalıtaş'ın kolundan ve boynundan tutuldu, salonunda girişinden uzaklaştırılmak istendi.

Bu yetmedi, tekme ve yumruklar havada uçuştu.

Baba Ali Ayvalıtaş müdahale üzerine fenalık geçirdi, duruşmayı izleyemedi. Mahkeme ise duruşmaya devam etti. Ali Ayvalıtaş adliyeden bu görüntülerle ayrıldı.

Yapılan duruşmada, ailenin avukatları güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusu yaptı. Avukatlar, olay yeri görüntülerinin TÜBİTAK ve Mimar Sinan Üniversitesi'ndeki bilirkişiler tarafından incelenmesini talep etti. Mahkeme bilirkişi talebini kabul etti. Duruşma 24 Haziran'a ertelendi.

# gezi parkı # biber gazı # mehmet ayvalıtaş # toma