Vatan Partisi KKTC'nin tanınması için görevde

Vatan Partisi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması için çalışmalarını sürdürüyor. Azerbaycan heyetinin KKTC temaslarını değerlendiren Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Prof. Dr. Semih Koray önemli mesajlar verdi. Koray, "Üç devlet tek millet" vurgusu yaptı.

Vatan Partisi KKTC'nin tanınması için görevde

Azerbaycan heyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeyken ülkenin tüm dünya tarafından tanınması için çalışmalar devam ediyor.

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Prof. Dr. Semih Koray, KKTC'nin tanınması sürecini değerlendirdi; "Üç devlet tek millet" vurgusu yaptı:

- KKTC’nin diplomatik olarak giderek daha çok ülke tarafından tanınması, onun bu işlevinin daha belirgin bir biçimde ortaya çıkmasına hizmet edecek, daha fazla güç katacak. Bu ziyaret, bu yeni sürecin bir işaret fişeği olacak. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerde ‘iki devlet, tek millet’ söylemi vardı. Şimdi ‘üç devlet, tek millet’ sürecine doğru ilerleyebilir. Bu da Türk dünyasının, Avrasya’nın birleştirici bir harcı olmasını gösteriyor.

"Tanınma süreci başladı" diyen Koray, Rusya, Çin ve İran için de mesajlar verdi:

- Dünyaya verilen bu iletinin, mutlaka yankıları olacaktır. Türkiye’nin de KKTC’nin de uygun siyasetlerle, güçlenerek bu süreci hızlandırması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’da yapacağı ziyaret, Pakistan ve Azerbaycan ziyaretlerini pekiştiren bir ziyaret olacak. KKTC’nin tanıtılması için süreç başladı diyebiliriz. Bu tek atımlık bir olay da değil. Rusya, Çin, İran’ın da bu yönde adımlar atması önemlidir.

Vatan Partisi'nin ilan ettiği 10 maddelik "Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planı" kapsamında KKTC'nin tanıtılması için çalışmalar yürütülüyor. İşte buna dikkat çeken Koray, bu planla birlikte ABD’yi bölgede yalnız bırakmayı ve Batı Asya’nın bütünlüğünün sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

# rusya # iran # çin # vatan partisi # KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # ziyaret # KKTCnin tanınması # semih koray