Schengen vizesinde köklü değişiklikler

Avrupa Birliği Komisyonu, Schengen vizesinde köklü değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Paris saldırılarının ardından toplanan komisyon, yıl sonuna kadar Schengen bölgesi sınırlarında güvenlik tedbirlerini artırma kararı aldı.

Schengen vizesinde köklü değişiklikler

Avrupa Birliği Komisyonu üye ülkeler arasında serbest dolaşımı sağlayan Şengen vizesinde köklü değişikliklere gidiyor.

Paris saldırılarının ardından acil gündemle Brüksel’de toplanan komisyon, yeni reformlar yapacak.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün duyurduğu değişikliğe göre, Şengen bölgesi sınırlarındaki güvenlik tedbirleri acilen artırılacak.

Karara göre, serbest seyahat hakkı tanınmış kişiler dahi kontrollere tabi tutulacak. Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşlarının da sabıka kaydına bakılacak.

Karara göre, yolcu isim kaydı alınacak, ateşli silahlar ve sınır kontrollerinin güçlendirilmesi sağlanacak, Avrupa'ya sığınmacı olarak girenlerin parmak izleri alınacak.

Fransız Bakan Cazeneuve, “Bu reform bize, sistematik ve zorunlu olarak, tüm dış sınırlarda ve hareket özgürlüğünden yararlananlar da dâhil olmak üzere Schengen alanına giren herkes üzerinde kontrol imkanı tanıyor” ifadesini kullandı.

129 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırıları sonrasında yürütülen soruşturmada, teröristlerin kontrolden geçmeden Suriye’den Avrupa’ya girebildikleri tespit edilmişti. Bazı teröristlerin de Belçika’dan Fransa’ya yanlarında silahlarıyla sorunsuz bir şekilde geçtikleri ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# schengen vizesi # şengen vizesi