51 No'lu DVD'de 2. skandal

Ergenekon davasının en tartışmalı deliliydi, ancak adli emanette kırıldığı açıklandı. 51 numaralı DVD'deki bazı belgelerin Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait olduğu öğrenildi. Bu bilgiyi skandala dönüştüren ise Genelkurmay'ın konuyla ilgili yazıları... Mahkemeye 51 numaralı DVD ile ilgili "istihbarat ve soruşturma yok" diye yazı yazan Genelkurmay'ın belgelerin çalındığını gizlediği ve olayı soruşturmadığı ortaya çıktı.

51 No'lu DVD'de 2. skandal

Ergenekon Davası'nın en tartışmalı delillerinden 51 numaralı DVD ile ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.

DVD'deki bazı belgelerin, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki kozmik bir bilgisayardan çalındığınının tespit ettiği öğrenildi.

Olayı vahim hale getiren ise Ergenekon Mahkemesi'ne DVD ile ilgili "istihbarat ve soruşturma yok" diye bilgi veren Genelkurmay'ın bu olayı gizlemesi ve soruşturmaması oldu.

Skandal olay Özel Kuvvetler'nden emekli Albay A.M.D'nin İzmir'deki Askeri Casusluk Davasında yaptığı savunmayla gün yüzüne çıktı.

"2009 yılında 51 numaralı DVD’nin içinden çıktığı ileri sürülen ‘çok gizli’ bilgi ve bazı harekat planlarının Özel Kuvvetler Komutanlığı içerisindeki bir bilgisayardan çıkartıldığını tespit ettik. Bilgisayar muhafaza altına alındı. Adli bir işlem yapılmadı. Olay gizli tutuldu"

Sızıntının sorumlusu olabilecek 8-9 kişiyi tespit ettiğini belirten Emekli Albay olayın üstünün talimatla kapatıldığını açıkladı.

"Komutanım bu konunun artık adli bir husus olarak Ergenekon davası kapsamında incelendiğini, bilgisayar ve harici harddiskin de bu kapsamda incelebileceğini ifade etti. Bilgisayarı muhafaza altına almamı emretti"

Belgelerin TSK Karargahından çalındığını tespit eden Emekli Albay, "51 No’lu DVD’nin Levent Göktaş tarafından değil başkaları tarafından hazırlandığını düşünüyorum" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, "tartışılan belgelerin TSK karargahlarından hile ile alınması ile ilgili bir soruşturma veya istihbarat bilgisi olmadığını" belirtmişti.

Ergenekon Davası avukatlarının incelenmesini istediği 51 numaralı DVD'nin adli emanette kırıldığı iddia edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# genelkurmay # izmir # tsk # ergenekon davası # skandal # Askeri Casusluk Davası