CHP'li Engin Özkoç'un kokain iddiaları yargıya taşınıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderileceği iddia edilen kokain iddialarını yargıya taşıyor. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belgeleri ile açıklayan Emniyet Genel Müdürlüğü, Özkoç hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

CHP'li Engin Özkoç'un kokain iddiaları yargıya taşınıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Engin Özkoç hakkında suç duyurusunda bulunacak.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç sosyal medya hesabından bir iddia ortaya atmıştı. Özkoç, Kolombiya’nın Buenaventura Limanı’nda Türkiye’ye 4 ton 900 kilogram kokain gönderileceğini ileri sürdü.

Özkoç’un bu iddialarına Emniyet Genel Müdürlüğü 17 Kasım’da yanıt verdi. Emniyet, açıklamasında iftiralarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarına zarar verilmeye, organize suçlar ve uyuşturucu ticaretine yönelik mücadeleyi zafiyete uğratmaya çalışıldığını belirtti.

Açıklamada “Adalet Bakanlığımız üzerinden Kolombiya'ya iletilen adli istinabe talebine, Kolombiya adli makamları tarafından bugüne kadar herhangi bir cevap verilmemiştir" denildi. Ayrıca Kolombiya adli makamlarının Adalet Bakanlığı'ndan herhangi bir adli yardımlaşma talebinin olmadığı kaydedildi.

Açıklama ile birlikte Özkoç'un sosyal medyadan paylaştığı İspanyolca belgelerin tercümeleri kamuoyunun dikkatine sunuldu. Kolombiya narkotik biriminden alındığı söylenen İspanyolca belgede 22 Eylül 2021'de Türkiye’ye adli istinabe talebinde bulunulduğuna ilişkin bir ifade yer almadığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün suç duyurusunda bulunacağını duyurmasının ardından Engin Özkoç’tan yeni bir açıklama daha geldi. Özkoç, “Ben milletvekiliyim. Milletin aleyhine gördüğüm her karanlık noktayı araştırmak benim görevim” ifadelerini kullandı.

# chp # Emniyet Genel Müdürlüğü # kokain # engin özkoç # suç duyurusu # CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç