Fethullah Gülen'den yanıtlar

Fethullah Gülen Zaman Gazetesi'ne röportaj verdi. Gülen, Başbakan Erdoğan'ın Cemaate yönelik "kumpasçı" suçlamalarına yanıt verdi. Gülen "Kumpas lafzı, bir ayak oyunuydu. Kendi yaptıklarını Cemaat’e fatura etmeye kalktılar. " dedi.

Fethullah Gülen'den yanıtlar

Fethullah Gülen her gün meydanlardan kendisine suçlamalar yönelten Başbakan Erdoğan'a Zaman Gazetesi'ne verdiği röportajla yanıt verdi. Gazeteci Ekrem Dumanlı'yla görüşen Gülen, 28 Şubat sürecinde ordunun yanında yer aldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

"Eğer sine-i millete dönmek daha büyük badireleri önleyecekse -ki bu 27 Mayıs için, 12 Eylül için de söylenebilir- tercih edilmeli. Nitekim 27 Nisan Muhtırası’ndan sonra AK Parti hükümeti, bir hafta içinde erken seçim kararı alarak bu badireyi atlatmıştı. 28 Şubat’a benzer usullerle devrilmeye çalışılan iktidar, sine-i millete dönerek, sandığı ortaya getirerek oyunu bozmuştu. Benim de söylediğim buydu: "Seçim kanununu değiştirerek ülkeyi erken seçime götürün."

Gülen, spor klüplerindeki cemaat faaliyetleri hakkında konuştu.

"Fenerbahçe’yi ele geçirme, Galatasaray’ı ele geçirme gibi teşebbüsleri siyaset harici emellerle nasıl izah edeceksiniz? Kamuoyuna izah edilemeyen her hususu Cemaat’e yıkma, kendini temize çıkarma gibi bir refleks var. Şimdi ortaya çıkan yeni bilgiler ışığında bunun da bir iftira olduğu anlaşıldı."

Gülen, Ergenekon davasındaki tahliye süreciyle ilgili de yorum yaptı. "Kumpas lafzı ayak oyunuydu" dedi.

"Kumpas lafzı, bir ayak oyunuydu. Kendi yaptıklarını Cemaat’e fatura etmeye kalktılar. Bir kişi için Meclis’i toplayıp yasa çıkardılar. Aynı duyarlılığı bu insanlar için de gösterebilirlerdi. Tahliye başka, yargı süreci başka. Yargılanmaları devam ediyor. Hukukun kararını saygıyla karşılamak lazım. Biz hep hukuktan yana, evrensel değerlerden yana olduk. Yine öyle olacağız. En zor anlarda taarruza maruz kaldığımızda bile hukuka saygıda kusur etmemek lazım."

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat # zaman # ekrem dumanlı