Selin Sayek Böke'nin siyasi sicili

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yeni MYK'sını dostlarla ittifak siyasetini uygulayacak kişilerden oluşturdu. Politikada ve ekonomide batıcı çizgi izleyen CHP'li Selin Sayek Böke, partinin genel sekreterliğine getirildi. PKK’nın kolu olan Suriye Demokratik Güçlerine terör örgütü demeyen Böke, sözde Ermeni soykırımı savunucularıyla da bir araya gelmişti. Böke aynı zamanda Türkiye'nin Avrasya'ya yönelişine de karşı duran isimlerin başında geliyor.

Selin Sayek Böke'nin siyasi sicili

CHP'nin yeni MYK'sında görev alan ve genel sekreterlik görevine getirilen Selin Sayek Böke’nin siyasi geçmişi bir hayli kabarık...

CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayı’nda 2’nci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi kabul edilmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, beyannamede Kürt sorununun Meclis’te çözüleceğini savundu, “dostlarıyla ittifak”a göz kırptı. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li Selahattin Demirtaş’ı da unutmadı.

Kurultayın ardından Kılıçdaroğlu’nun yeni çalışma ekibi de belli oldu. CHP liderinin, yeni Merkez Yürütme Kurulu’nda partinin yeni hedeflerini uygulayacak kişiler yer aldı. Siyasette ve ekonomide batıcı çizgide olan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke parti genel sekreterliğine getirildi.

Böke, 2018’de bir televizyon programında PKK’nın Suriye’deki kolu olan SDG için terör örgütü dememişti. Mehmetçik o dönem Suriye’de Zeytin Dalı Harekatı’nı yürütüyordu.

Böke’nin dosyayı bununla da sınırlı değil. Selin Sayek, Türkiye’yi Ermeni soykırımı iddialarıyla hedef alan Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir ile CHP heyeti olarak görüşmüştü.

2014’te CHP Parti Meclisi üyesi olan Böke’nin hem IMF hem de Dünya Bankası geçmişi bulunuyor. Böke, 2001 ila 2003 yılları arasında IMF’nin Washington ofisinde ekonomist olarak görev yapmıştı.

Böke, CHP’nin 2014’de Antalya’da düzenlediği çalışma kampında da bir tebliğ sunmuştu. Tebliğde küresel sermayeye göz kırpan Böke, CHP’nin kapitalizme uyum sağlaması gerektiğini savundu.

Öte yandan 2017 yılında parti içi siyasette de öne çıktı Böke. 2017 referandum sonuçlarının ardından Kılıçdaroğlu'nun pasif davrandığını kaydedip, görevlerinden istifa etti.

Türkiye'nin Avrasya yöneliminin de karşısında duran Böke, Şanghay İşbirliği Örgütü tartışmalarının yaşandığı bir dönemde Türkiye'nin yönünün NATO ve Batı ittifakı olması gerektiğini savunmuştu.

ulusal.com.tr

# chp # pkk # kemal kılıçdaroğlu # Selin Sayek Böke