ABD emretti PYD harekete geçti

PKK’nın Suriye kolu PYD Amerikan planını uygulamaya koydu. PYD önderliğinde oluşturulacak sözde kolordu grubu için çatı örgütü kuruldu. Suriye Demokratik Güçleri adı verilen örgüt, ABD’ye bağlı olarak çalışacak. Grupta, PYD başta olmak üzere birçok Arap kökenli terör örgütleri de bulunuyor. Planın hedefi ise oluşturulamayan Kürt koridorunu yeniden hayata geçirmek.

ABD emretti PYD harekete geçti

PKK, ABD’nin yeni planını uygulamaya koydu. Suriye’de yeni savaş senaryosu devreye sokuldu.

Buna göre, ABD’nin talep ettiği PYD önderliğindeki silahlı grupları aynı çatı altında toplama projesi hayata geçirildi.

PYD’ye yakınlığıyla bilinen gruplar, “Suriye Demokratik Güçleri” adı altına birleşti. Silahlı kanat YPG sözcüsü Polat Can, twitter hesabından YPG ve YPJ, Suriye Arap Koalisyonu'nu oluşturan Ceyş el Suvar, Burkan el Fırat, El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi'nin, "Suriye Demokratik Güçleri" oluşumu altında birleştiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Suriye’de Kürtler, Araplar, Süryaniler ve tüm diğer unsurları içine alacak şekilde birleşmiş milli bir askeri güç kurulmalı” ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Barack Obama 3 Ekim’de Kürtler için eğit-donat programı geliştireceklerini açıklamış, bölgedeki birçok muhalif grupları birleştireceklerini söylemişti.

New York Times gazetesi de 4 Ekim’de Obama’nın yeni Suriye planını yazmış, “Washington’un güvendiği Kürt güçlerini” Amerikan güçlerinin testlerinden geçen Arap savaşçılar ile birleştirileceğini yazmıştı.

Obama'nın “kara gücüm” dediği PYD’nin önderliğinde yaklaşık 9 bin kişilik bir silahlı grup kurulması planlanan yeni stratejiye göre, örgüt, önce IŞİD’in kalbi Rakka’ya saldıracak.

Projenin ikinci ayağını ise Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmak istediği bölge olan Cerablus-Mare hattı oluşturuyor. PKK/PYD, IŞİD bahanesiyle bu bölgeye operasyonlar düzenleyecek. Planın ana hedefi ABD’nin Suriye’de oluşturmayı istediği Kürt koridorunu tamamlamak.

Bu süreçte İncirlik Üssü ise hava operasyonlarının merkezi olacak. Daha fazla sayıda jetler İncirlik'ten kaldırılacak.

ulusalkanal.com.tr